28 d’abril del 2011

24 D'ABRIL LLIBRE GEGANT!



Des del Passat 24 d'Abril, Haribala ja té un conte fet pels nens de L'Índia al Llibre Gegant de Mataró!

LA HISTÒRIA D'EN RAJESH

"Hi havia una vegada un nen pobre i negre de pell que es deia Rajesh, tenia un gran complexe amb el seu color de pell i se sentia trist. A l'escola tothom el menyspreava i ningú jugava amb ell, al contrari, tots s'espantaven d'ell. Eren més pobres i la seva mare que tampoc li feia cas no tenia estudis.

Un dia de camí a casa va veure un venedor de globus. Els globus eren de molts colors...


..entre ells també hi havia el color negre.

Tots els nens van comprar. En Rajesh també s'hi va acostar i va demanar si el globus negre també volava a l'aire com els altres colors brillants i bonics.


El venedor li va respondre-li que TOTS ELS GLOBUS VOLAVEN SENSE CAP MENA DE DIFERÈNCIA i que tots eren de la mateixa QUALITAT.


Llavors en Rajesh li va explicar el problema que tenia a l'escola al ser de color més negre que els altres. El venedor li va dir que no patís que els que són més clars que ell eren igual o pitjor ja que no el respectaven i el menyspreaven.


No importen els colors ni les etiquetes sinó les persones, li va dir el venedor i seguidament li va regalar un globus al nen i aquest li va dornar un petó i va marxar ben content i feliç".

Conte Anónim d'un nen de L'ïndia, Haribala per la Diada de Sant Jordi 2011.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada