6 d’abril del 2014

EL PROCES DE LA LLET//EL PROCESO DE LA LECHE// THE MILK PROCESS

Cada dia la jornada dels grangers Jeanna i RamaSubamma comença ben d'hora a les 6 del matí donen de menjar i beure als animals, els treuen llet i la porten cap al centre d'acollida per fer el chai dels nens i treballadors d'haribala, cada dia al matí treuen 3 litres de llet i 2 litres a la tarda.
Al cap del mes es beuen 140 litres de llet al centre d'acollida KMCC on viuen 36 nens i es venen uns 100 litres a les empreses de llet que després distribueixen a les botigues.
Amb 3 búfales ja som autosuficients, i les 3 críes que tenim encara tardaran 2 anys en donar llet.
Necessitem més búfales per poder mantenir la granja al 100% (sous, menjar pel búfals, veterinaris...). És per això que amb el què es vagi venent, al cap de l'any es podrà comprar una altra búfala i cada any anar creixent a poc a poc i consolidant el projecte de les granges.

Cada día la jornada de los granjeros Jeanna y RamaSubamma comienza bien temprano a las 6 de la mañana dan de comer y beber a los animales, les sacan leche y la llevan hacia el centro de acogida para hacer el chai de los niños y trabajadores de Haribala , cada mañana sacan 3 litros de leche y 2 litros por la tarde.
Al cabo del mes se beben 140 litros de leche en el centro de acogida KMCC donde viven 36 niños y se venden unos 100 litros a las empresas de leche que luego distribuyen en las tiendas.
Con 3 búfalas ya somos autosuficientes, y las 3 crías que tenemos todavía tardarán 2 años en dar leche.
Necesitamos más búfalas para poder mantener la granja al 100% (sueldos, comida para las búfalas, veterinarios ...). Es por ello que con lo que se vaya vendiendo, al cabo del año se podrà comprar otra búfala y cada año ir creciendo poco a poco y consolidando el proyecto de las granjas.


Every day, Jeanna and RamaSubamma, the farmers from Haribala, start working very early in the morning at 6:00 AM. They feed and give water to the animals, extract the milk from the buffaloes and take it to the KMCC center to make chai tea for children and Haribala workers. Every day they get 3 liters of milk in the morning and two liters of milk in the afternoon.
In total, 140liters of milk are drunk monthly by the 36 children who live on the center and about 100 liters are sold to companies who then distribute the milk in different stores. With the 3 buffaloes we are already self-efficent, and we also have 3 buffalo babies, it will take about two years to give us more milk.
We still need more buffaloes to keep covered 100% of the farm expenses (salaries, food for the buffaloes, veterinary…) So, with the profit of the milk selling, in one year we will be able to buy another buffalo and we plan that every year we can grow slowly and consolidate the farm project.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada