6 de juliol del 2011

Mens sana in corpore sano

Com que no n'hi ha prou en cultivar la ment, des d'Haribala també creiem que la higiene personal dels nens així com de les seves pertinences és important en el dia a dia. Per això, se'ls va repartit roba i accesoris d'higiene per a cadascú. Les nenes tenen un conjunt de faldilla i samarreta, i els nens una camisa i uns pantalons llargs o curts (segons l'edat). Ara cadascú té el seu sabó per a rentar la roba, amb una galleda i una gerra, sabó pel cos, raspall i pasta de dents, una pinta, oli pel cabell, un mocador i roba interior.

Como no es suficiente con cultivar la mente, desde Haribala también creemos que la higiene personal de los niños así como la de sus pertenencias es importante en el día a día. Por esto, se repartió ropa y accesorios de higiene para todos. Las niñas tienen un conjunto de falda y camiseta, y los niños una camisa y unos pantalones largos o cortos (según la edad). Ahora cada uno tiene su jabón para lavar la ropa, con un cubo y una jarra, jabón para el cuerpo, cepillo y pasta de dientes, un peine, aceite para el pelo, un pañuelo y ropa interior.

Because it is not enough to develop one's mind, from Haribala we also think that personal hygiene of children as well as their belongings is very important for everyday life. This is why every kid was provided with clothes and hygiene fittings. Girls have a skirt and a T-shirt, and boys have a shirt and long or short trousers (according to their age). Now everybody has its own bar of soap, a bucket and a jug to wash clothes, body soap, teeth brush and paste, a comb, oil for hair, a scarf and underwear.


Roba i complements / Ropa i complementos / Clothes and accessories


Mira'ls què guapos! / ¡Miralos qué guapos! / So handsome!
I què guapes! / ¡Y qué guapas! / And so beautiful!

Un joc per a cadascú / Un juego para cadauno / One set for each one 



A més a més, es van comprar sabates per a tots. Tot i que a l'Índia és molt comú que la gent vagi descalça, a Haribala pensem que és una mesura de prevenció i higiene que tothom vagi calçat. Alguns dels nens van arribar al centre sense sabates, així que un dia, desprès de l'escola, van anar tots plegats cap al poble a comprar sabates. Cadascú va escollir el color i el model que millor li anava (val a dir que a les nenes els va costar una mica més :)). Ja us podeu imaginar l'alegria de tenir unes sabates noves.

Además, se compraron zapatos para todos. A pesar de que en la India es muy común que la gente vaya descalza, en Haribala pensamos que es una medida de prevención e higiene que todos vayan calzados. Algunos de los niños llegaron al centro sin zapatos, así que un día, después de la escuela, fueron todos juntos al pueblo a comparar zapatos. Cada uno escogió el color y el modelo que preferían (hay que decir que a las niñas les costó un poco más :)). Y ya os podéis imaginar la alegría de tener unos zapatos nuevos.

Moreover, shoes were bought for everyone. Despite that in India is very common do not wear shoes, in Haribala we consider that wearing shoes is a prevention and hygienic measure. Some of the children arrived to center without shoes, so one day, after school, they went all together to the village to buy some shoes. Everyone chose the color and model they liked the most (we have to say that girls needed to take some time to decide ;)). And you can imagine the happiness to have a pair of new shoes.

De compres / De compras / Let's go shopping









 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada